31 gru 2013

Pasta na kanapki z awokado - guacamole

Przepis jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu :) Pastę możemy jeść z samym chlebem razowym lub możemy dodać dowolne warzywa. Ja jadłam z szynką, ponieważ pasta świetnie mi pasuje zamiast masła. Muszę się przyznać, że to był pierwszy raz kiedy próbowałam awokado i będę częściej robiła taką pastę :)




Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego lub 1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
sól do smaku
sok z cytryny ( tutaj według uznania, ja dodałam 2 łyżki w innych przepisach widziałam, że dodawano sok z połowy cytryny )

Przygotowanie: 
Obierz dojrzałe awokado, włóż do miseczki i dodaj oliwę, czosnek, sól i stopniowo dolewaj sok z cytryny. Następnie dokładnie rozgnieć widelcem i wymieszaj. Jeżeli wolisz mieć gładką pastę wszystkie składniki wrzuć zmiksuj :)

Przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 15 minut :)

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Anonimowy7/1/14

    Świetny przepis, dzisiaj testowałam :-) uwielbiam awokado i czekam na więcej przepisów

    OdpowiedzUsuń